duminică, 22 mai 2011

Filis a invatat atat de bine sa taca incat are impresia ca nici nu a vorbit vreodata.
Tace cu profesionalism, cu tact si mai ales cu precizie.
S-au adunat atatea cuvinte in ea incat sunt nevoite sa se zgribuleasca in orice colt gasesc, ca intr-un personal de Constanta - Bucuresti cu un conductor dictator care nu da voie nimanui sa coboare dar opreste in toate haltele pentru a mai lua pasageri. Cuvinte cu papornite grele de rafie care se urca tragand dupa ele cuvinte copil care vor inghetata si se pun pe plans cu lacrimi mari si sughituri dar nu primesc decat zmucituri de brat, cuvinte triste care fac cu batista la geam, cuvinte care citesc din carti groase, cuvinte care asculta la casti, cuvinte suparate ca nu loc, cuvinte care dorm, cuvinte care se saruta fara oprire, cuvinte care beau din stile verzi cu bere, cuvinte irascibile care vor sa coboare, cuvinte care vor sa fumeze si nu mai unde pentru ca personalal e plin ochi si nu in ultimul rand cuvinte care tac, se uita pe geam si tac.Si peisajele se tot schimba, zilele trec,si personalul merge fara oprire chiar si fara sine.

4 comentarii:

 1. Atatea cuvinte inspirate. Am citit cu placere

  RăspundețiȘtergere
 2. Cuvintele tind sa complice lucrurile de cele mai multe ori ... insa fara ele confuzia poate fi inzecita. Nu m-am gandit niciodata daca e mai bine sa tac sau sa rostesc exact ce-mi trece prin minte, ce simt, ce cred. Echilibrul trebuie obtinut si aici se pare.
  Un om destept a spus candva " silence is bliss " dar daca transformi asta intr-un mod de viata te poti trezi pierzand o gramada de oportunitati si mai ales ajungand intr-un loc unde nu te simti confortabil si de unde nu poti obtine fericirea atat de usor.
  Trebuie sa iubesti cuvintele, cel putin cele scrise, altfel nu as avea la ce sa comentez :P

  RăspundețiȘtergere
 3. Un alt om inteligent a spus: "When in dought act stupid!" And I do!
  Daca gura poate minti cu naturalete, pentru ca pana una alta o minciuna reusita este o dovada de inteligenta si creativitate, corpul nostru, mai primar, este supus gesturilor inconstiente.
  Asa ca depinde cu ce vrei sa asculti - cu urechile sau ochii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Prefer sa ascult cu ochii de cele mai multe ori ... gura chiar daca nu minte poate exprima lucrurile intr-un mod ciudat foarte usor :)

  RăspundețiȘtergere